Kastekortti

Kastekortti, joka ihastuttaa perheen pienimpiäkin. Kortin sisältä aukeaa taidokas kolmiulotteinen kuvio – ja se taittuu normaalin kirjekuoren sisään. Kastekortit on valmistettu paperista ja tilauksen mukana tulee kirjekuori, jota voidaan käyttää kortin antamiseen.

 

 

Kastejuhlaa vietetään yleensä lapsen syntymän yhteydessä, viimeistään lapsen ollessa kahden kuukauden ikäinen. Kasteessa lapsi saa nimen ja hän siirtyy kirkon jäseneksi. Nimi julkistetaan yleensä vasta kastejuhlan yhteydessä, mutta halutessaan vanhemmat voivat hyvin käyttää nimeä julkisesti jo ennen juhlaa.

Ristiäisissä lapsi puetaan valkoiseen kastemekkoon, ja pappi valelee juhlan yhteydessä hänen päätään kastemaljasta ammennettavalla vedellä. Papin pitämät puheet ja yhteislaulut ovat myös olennainen osa kastejuhlaa. Myös kummit rekisteröidään virallisesti lapsen kummeiksi erillisen lomakkeen avulla.

Kolmiulotteinen kastekortti on oiva valinta kastejuhlaan, sillä ainutlaatuisen mallinen kortti herättää varmasti ihastuneita reaktioita.